دیگ بخار در گرمایش مرکزی

دیگ بخار در گرمایش مرکزی

در این مقاله درباره دیگ بخار در گرمایش مرکزی صحبت خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

 

مقدمه: دیگ بخار در گرمایش مرکزی

سیستم حرارت مرکزی با آب گرم ، گرمایی که توسط مشعل تولید می شود را به داخل دیگ منتقل می کند . این آب گرم توسط پمپ جریانی و سیستم لوله کشی در وسایلی مانند رادیاتور ، فن کویل و … که گرما را پخش می کند ؛ جریان پیدا می کند و به خاطر عبور آب گرم از این وسایل گرما به هوای محیط منتقل می شود . بخاطر این جریان دمای آب پایین میرود و آب برای جذب گرمای دوباره به طرف دیگر برمی گردد .

 

تقسیم بندی سیستم حرارت مرکزی از نظر فشار

سیستم حرارت مرکزی مدار بسته: در این سیستم از منبع انبساط بسته استفاده می شود. که در داخل حلقه یا Loop بوده و با محیط بیرون ارتباط ندارد که به آن سیستم مدار بسته گفته می شود . فشار این سیستم معمولا از فشار سیستم باز بالاتر است .

سیستم حرارت مرکزی مدار باز: در این سیستم از منبع انبساط باز استفاده می شود که به محیط بیرون ارتباط داشته و به آن سیستم مدار باز گفته می شود. فشار این سیستم توسط گرانش زمین ایجاد می شود.

از لحاظ گردش آب در سیستم به دو صورت طبیعی و به صورت اجباری یا با پمپ تقسیم می شود .

 

کاربرد دیگ‌ در سیستم حرارتی مرکزی 

مهم ترین کاربرد دیگ بخار ، در سیستم های دیگ بخار در گرمایش مرکزی است . قبل از رسیدن به این کاربرد از دیگ بخار ، ؛ ابتدا بهتره  بدانیم اصلا سیستم گرمایش مرکزی چیست (دیگ بخار در گرمایش مرکزی) و به چه منظوری مورد استفاده قرار می گیرد .

 

دیگ بخار استاندارد

 

شوفاژ نام دیگر سیستم های حرارتی مرکزی است ، شوفاژ یکی از تجهیزات گرمایشی بسیار پرطرفدار می‌باشد . که در ساختمان ‌های مختلف مسکونی غیر مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد .

نقش دیگ حرارتی : این  دیگ در شوفاژ برای گرم کردن آب و ایجاد انرژی حرارتی برای انتقال به رادیاتورها مورد استفاده قرار می ‌گیرد . به این شکل که با استفاده از تجهیزات مرکزی گرمایشی و این دیگ ، می توان گرما و حرارت را در بسیاری از مکان‌های مسکونی ، صنعتی و… ایجاد کرد .

این نوع دستگاه گرمایشی ، می تواند حرارت و گرمای ایجاد شده را در کل یک ساختمان انتقال دهد . با استفاده از رادیاتور و لوله هایی که در ساخت آن بکار رفته است این کار را انجام می دهد .

 

کاربرد دیگ بخار در صنایع مختلف

 

مزایای سیستم گرمایش مرکزی 

 

  1. سطح ایمنی اجرای سیستم گرمایش مرکزی در مقایسه با سایر سیستم های گرمایشی بالاتر است چراکه احتمال خفگی ناشی از گاز گرفتگی در سیستم حرارت مرکزی وجود ندارد .
  2. در اجرای سیستم گرمایش مرکزی نیازی به نصب دودکش وجود ندارد .
  3. اجرای سیستم گرمایش مرکزی بر خلاف تجهیزات گرمایشی قدیمی تر مانند بخاری و شومینه به دلیل ایجاد دوده باعث سیاه شدن دیوار و سقف نمی شود .
  4. اجرای سیستم گرمایش مرکزی ، امکان کار و فعالیت آن در حالت رزرو و استفاده از منابع سوختی پشتیبان است .
  5. در اجرای سیستم حرارت مرکزی از تجهیزات بزرگ اما با تعداد محدود استفاده می شود و همین امر هزینه های تعمیر و نگهداری را کاهش می دهد .

 

معایب سیستم گرمایش مرکزی 

 

  1. سیستم گرمایش مرکزی ، عدم استقلال ساکنین در کنترل هزینه مصرف به علت تقسیم هزینه بین واحدها را در پی دارد که با راهکارهای هوشمند سازی قابل حل خواهد بود .
  2. سیستم گرمایش مرکزی به لوله‌ کشی زیاد در واحدها نیاز است .
  3. سیستم گرمایش مرکزی به فضایی مجزا نیاز دارد .

 

دیگ بخار در گرمایش مرکزی
دیگ بخار در گرمایش مرکزی

انواع سیستم حرارت مرکزی با آب گرم 

 

بر اساس دمای آب سیستم های حرارت مرکزی ساختمان را به سه دسته تقسیم می شود .

 

دما بالا (HTW) :  کاربرد این دسته در ساختمان های بزرگ ، هتل ها ، بیمارستان ها و کاربردهای صنعتی از جمله صنایع غذایی می باشد . در غیر اینصورت آب گرم به بخار تبدیل شده و به دیگ و بقیه تاسیسات آسیب می رساند .

حداکثر فشار کارکرد در این سیستم ها حدود 21 بار است . فشار سیستم باید بدقت کنترل شود تا از فشار اشباع کمتر نشود .

دما در این سیستم به درجه حرارت 176 تا 230 درجه سانتی گراد می رسد .

 

دما پایین (LTW) :  طراحی ساده این نوع سیستم باعث شده بطور گسترده در گرمایش منازل مسکونی ، ادارت و سازمانها مورد استفاده قرار بگیرد . حداکثر دمای آب در این مدل 100 درجه سانتیگراد است و ماکزیمم فشار آب 2 بار می باشد .

 

دما متوسط  (MTW) :  برای توزیع آب گرم در مقیاس بزرگ مانند توزیع آب گرم منطقه ای از این سیستم استفاده می شود .

به این سیستم ها سیستم آب داغ نیز گفته می شود . فشار ماکزیمم کارکرد این سیستمها 10/3 بار می باشد .

در این سیستم آب در محدوده دمای 120 تا 175 درجه سانتیگراد گرم می شود .

 

انفجار وحشتناک دیگ بخار (دلایل و روش های پیشگیری)