نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر

نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر

در این مقاله در مورد نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر صحبت می کنیم. در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

 

 

نمک سختی گیر چیست ؟ (نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر)

در دستگاه سختی گیر آب ، رزین تبادل یونی با حذف مواد معدنی سخت‌کننده مانند کلسیم و منیزیم از آب ، نقش مهمی ایفا می‌ کند. با گذشت زمان ، این مواد معدنی رزین سختی گیر را اشباع می ‌کند و برای نرم شدن بهتر آب ، به فرآیند احیا نیاز دارند . لذا از نمک برای احیا کردن رزین استفاده می ‌شود .

 

در طول احیا، محلول آب نمک با حل کردن نمک در آب ایجاد می‌شود. این محلول مواد معدنی انباشته شده را از رزین پاک می‌کند و یون‌های سدیم را جایگزین آنها می ‌نماید . به این ترتیب توانایی رزین برای نرم شدن آب رابر می گرداند . عموما نمک به عنوان یک عامل احیا کننده عمل می‌کند و کارایی مداوم دستگاه تضمین می ‌گردد .

 

سختی گیر آب رزینی چیست؟

 

انتخاب نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر

برای خرید نمک سختی گیر مناسب و سازگار با دستگاه سختی گیر و رزین‌های مورد استفاده به عنوان مواد تصفیه آب باید چند فاکتور را در نظر داشت . معمولاً سنگ نمک به دلیل وجود ناخالصی در آن به رزین ‌ها آسیب میزند . هر چند این نوع از سنگ نمک اقتصادی در جمع ‌بندی هزینه‌ ها انجام می شود .

 

نمک کریستالیزه شده یا نمک پودری خلوص بالاتری به نسبت سنگ نمک دارد . قابلیت حلال بودن آن در آب به نسبت سنگ نمک سهل‌تر است . و ناخالصی کمتر ان در مقابل همه نوع سنگ خود به رزین‌ها اسیبی وارد نمیکند . در مقایسه قیمت‌ها حد واسط بین قرص نمک و سنگ نمک قرار دارد . هر چه خالص بودن نمک بیشتر باشد رسوبات کمتری از خود روی دیواره‌ ها باقی می ‌گذارند .

قرص نمک به دلیل فشرده کردن کریستال‌های کلرید سدیم خلوص بالای 99 درصد دارد . از قابلیت حلال بودن خوبی در آب برخوردار است . همچنین میزان رسوب کمتری بر روی جداره‌ها از خود باقی می ‌گذارد . هر چه رسوب کمتر باشد تعمیر و نگهداری از سیستم آسان‌تر است. رزین‌‌های سختی گیر هم به نسبت سایر انواع نمک مصونیت بیشتری دارند . اما در مقایسه قیمت‌ ها این نوع از نمک از سایر هم نوعان خود قیمتش بالاتر است .

محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی

 

انواع نمک سختی گیر رزینی | نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر

 

نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر
نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر

 

برای احیای سختی گیر رزینی آب ،  به طور کلی سه نوع نمک به فروش می رسد

 

  1. نمک پودری
  2. نمک قرصی
  3. سنگ نمک

سنگ نمک به عنوان یک ماده معدنی به طور طبیعی از رسوبات نمکی زیرزمینی به روشهای سنتی استخراج استفاده می شود. این ماده حاوی نود و هشت و نود و نه درصد کلرید سدیم است. این میزان عدم حلالیت در آب در حدود 0.5-1.5، است ، به طور عمده سولفات کلسیم است. مهم ترین مؤلفه آن سولفات کلسیم است .

 

چرا نمک سختی گیر آب مهم است ؟

 

نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر
نمک مناسب برای دستگاه سختی گیر

 

 

برای درک کامل اهمیت آن ، باید نحوه عملکرد یک نرم کننده آب را مرور کنیم :

 

آب سخت حاوی سطوح بالایی از مواد معدنی ، به ویژه کلسیم و منیزیم است که می تواند در سیستم لوله کشی رسوب کند ، باعث مسدود و کم شدن کارایی وسایلی مثل ماشین لباسشویی شود و بقایای رسوب آهک آن روی سطوح باقی بماند . یک واحد سختی گیر آب این مواد معدنی را از طریق فرآیندی به نام تبادل یونی از آب خارج کرده و آب را اصلاحاً نرم تر می کند .

 

در این عمل ، با عبور کردن آب از رزین نرم‌ کننده آب ، مولکول‌ های دارای بار مثبت مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم جذب و به دام می ‌افتند و با مولکول‌ های سدیم یا پتاسیم با بار منفی جایگزین می ‌شوند .

اما بعد از مدتی ، رزین با مواد معدنی اشباع می شود و بار سدیم آن به شدت شروع به کاهش می کند . در این موقع قبل از اینکه مواد معدنی شروع به اشباع رزین کنند ، نمک نرم کننده آب در یک فرآیند از پیش برنامه ریزی شده به نام چرخه احیاء وارد عمل می شود .

 

نکاتی برای مقدار نمک در سختی گیر

 

  1. میزان یون های آهن و منگنز در آب : هر چقدر یون های آهن و منگنز در آب زیاد باشد میزان نمک مورد استفاده برای بازسازی رزین سختی گیر آب بالاتر خواهد بود .

 

  1. میزان مصرف نمک سختی گیر : میزان دقیق مصرف نمک به چند عامل بستگی دارد . از جمله میزان حجم رزین مورد استفاده ، سختی آب مورد نظر ، کیفیت نمک مورد استفاده ، میزان بزرگی یا کوچکی دستگاه سختی گیر رزینی و غیره که هر کدام می تواند میزان مصرف نمک را تحت تاثیر قرار دهد .

 

  1. بررسی آب مخزن محلول آب و نمک : دقت داشته باشید برای راندمان بیشتر آب مخزن نباید از 40 سانتی متر کمتر باشد .

 

  1. کیفیت نمک برای بازسازی رزین : هر چقدر درجه خلوص نمک مورد استفاد بالاتر باشد بازدهی و احیا رزین سختی گیر بهتر اتفاق می افتد . زیرا در این فرآیند رزین سختی گیر یون ها ی  کلسیم و منیزیم چسبیده به خود را با یون های سدیم جایگزین می کند .