گرمایش از کف گلخانه

گرمایش از کف گلخانه

یکی از روش های گرم کردن گلخانه، گرمایش از کف گلخانه است. در این مقاله سعی داریم در مورد گرمایش از کف گلخانه صحبت کنیم.

 

نقش کلی سیستم گرمایشی در گلخانه :

رشد صحیح گیاهان به عناصر مختلفی بستگی دارد که یکی از آن‌ ها دمای مناسب محیط گلخانه است . فضای گلخانه معمولا با تابش پرتوهای نور خورشید تا حدود مناسبی گرم می‌ شود ، اما این میزان گرما برای برخی گیاهان به اندازه کافی نیست . همچنین امکان  سرد شدن هوا نیز را دارد بنابراین باید به فکر سیستم گرمایشی مناسب بود تا در زمان نیاز از آن استفاده کرد .

 

دقت  کنید که سیستم ‌های گرمایشی تنها وظیفه ‌ی حفظ دما را برعهده ندارند ، بلکه به کاهش آفت گیاهان و رشد بهتر آن ‌ها نیز کمک می‌کنند . بنابر این حتما از یک سیستم مناسب مانند دیگر بخار استفاده کنید تا شرایط مناسبی برای رشد گیاهان فراهم شود .

گرمایش از کف گلخانه
گرمایش از کف گلخانه

نحوه کارکرد گرمایش از کف در گلخانه:

در روش گرمایش از کف گلخانه، یک دیگ آب‌ گرم در خارج از گلخانه نصب می‌شود و آب گرم شده از طریق لوله‌ ها به داخل گلخانه منتقل می‌گردد. این لوله‌ ها در نزدیکی بستر کاشت قرار دارند و با گرم کردن سطح بستر، به بهبود رشد ریشه و افزایش باردهی گیاهان کمک می‌کنند.

 

سیستم گرمایش از کف و سکو به طور تاثیر گذاری حرارت را به محل رشد محصولات نزدیک و فراهم می‌ کند ، که این کار باعث می ‌شود دمای محیط گلخانه تا 5 درجه سانتی‌ گراد کاهش یابد ، اما همچنان عملکرد محصولات موفقیت ‌آمیز باقی بماند .

 

این روش باعث صرفه‌ جویی در مصرف انرژی  و پخش یکنواخت گرما در گلخانه می ‌شود و از آلودگی هوای گلخانه جلوگیری می ‌کند . با این حال هزینه‌ های بالا ، نیاز به ساخت اتاقک دیگ آب‌گرم و خوردگی لوله‌ ها از معایب آن به شمار می ‌آیند .

 

مزایا و معایب گرمایش گلخانه با دیگ بخار :

 

از مزایای ان می توان به تولید گرمای پاک اشاره نمود . از آنجایی که عمل سوختن در فضایی جداگانه از گلخانه صورت پذیرفته و فقط گرمای تولیدی به داخل راه می یابد، بنابراین محصولات در معرض هیچ نوع گاز آلاینده ای همچون مونواکسیدکربن و … قرار نمی گیرند .

دمای مناسب خاک ، یکی از مهم ترین عوامل در رشد بهتر محصولات کشاورزی می باشد . در این روش ، لوله هایی که در زیر بستر ، روی زمین و یا دیوارهای گلخانه تعبیه می شوند ، در نزدیکی خاک قرار دارند ، در نتیجه دمای خاک بویژه در شب های سرد زمستان در حد مطلوبی حفظ می شود .

از معایب سیستم گرمایش از کف گلخانه میتوان به هزینه بسیار بالای تهیه و نصب اشاره کرد و از هزینه راه اندازی و تعمیر و نگهداری بالایی برخوردار است . با این وجود سیستم گرمایش از کف گلخانه چیزی حدود ۴۰ درصد از انرژی مصرفی شما را کاهش میدهد و این خود به معنی کاهش هزینه های شما خواهد بود. معایب دیگر سیستم گرمایش از کف گلخانه میتوان به زمان بر بودن فرایند گرم شدن گلخانه اشاره کرد. با توجه به اینکه آب با سرعت پایینی شروع به گرم شدن و سرد شدن میکند ، لازم است برای گرم کردن محیط گلخانه از چند ساعت قبل سیستم گرمایش از کف را به راه بیندازیم به همین دلیل توصیه میشود گلخانه هایی که دارای فضای کمتری هستند از این سیستم کاربردی استفاده کنند.

 

دلایل نیاز به سیستم گرمایشی و سرمایشی در گلخانه‌ها :

 

در گلخانه از سیستم‌ های سرمایشی و گرمایشی مناسب خودشان استفاده می ‌شود . در فصل های سرد سال بهره‌ گیری از سیستم‌ های گرمایشی موجب می‌ شود تا دمای داخل این فضا متناسب با نیاز گیاهان و محصولات باشد . این روش موجب جلوگیری از آسیب دیدن محصولات شده و حتی امکان پرورش گیاهان و محصولات گرمسیری را فراهم می‌ کند به این نکته توجه کنید  که دمای دقیق و صحیح گلخانه بر روی محصولات بسیار تاثیر دارد و باید تمام تلاش را کرد ک گلخانه در دمای ثابت و بدون تغییر قرار گیرد تا پرورش محصولات به بهترین نحو ممکن صورت گیرد .

 

چه زمان‌هایی باید به فکر گرمایش گلخانه باشیم ؟

به صورت کلی در 2 تایم زیر بیشتر از همیشه نیاز به گرمایش وجود دارد:

 

شب‌ های سرد : حتی در فصل‌ های گرم سال نیز ، برخی شب‌ها ممکن است دما به حدی کاهش یابد که نیاز به گرمایش پیدا کند . البته این حالت کم پیش می‌آید و یا ممکن است تنها برای برخی مناطق جغرافیایی مهم باشد .

فصل‌ ها ی سرد سال : طبیعتاً ، در فصل‌های پاییز و زمستان ، هوا سرد می ‌شود و دمای خارج از گلخانه به حدی می ‌رسد که می‌تواند به گیاهان آسیب بزند . در این زمان‌ها ، گرمایش گلخانه برای حفظ دمای مناسب داخلی و جلوگیری از سرمازدگی ضروری است .برای مقالات بیشتر به وبلاگ ما مراجعه کنید