0 تا 100 انواع مخزن پالایشگاهی
در این مقاله 0 تا 100 انواع مخزن پالایشگاهی (معرفی، انواع و ویژگی ها) را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم. همچنین با مهم ترین ویژگی های مخزن های پالایشگاهی آشنا می شویم.
مخزن پالایشگاهی چیست ؟ | 0 تا 100 انواع مخزن پالایشگاهی
مخزن پالایشگاهی از مخازن ذخیره و کاربردی ترین تجهیزات برای نگه داری مواد ارزشمندی همچون بنزین یا گاز مایع می باشد. ساخت مخزن پالایشگاهی در صنایع شیمیایی موادی همچون نفت خام، بنزین و یا گاز طبیعی طی فرایند های مختلفی از نفت خام جداسازی می شود و یا اینکه از آن ها به وجود می آید.
مخزن پالایشگاهی یکی از انواع سازه فلزی هستند که برای ذخیرهسازی و نگهداری از مایعات آلی، مایعات غیر آلی، بخارات، گازها و غیره استفاده می شوند.
مخزن پالایشگاهی می تواند اندازه های مختلفی داشته باشند.
برای انتقال مواد خام از ماده های تامین کننده به واحد فرایندی چند راه وجود دارد که با در نظر گرفتن شرایط می توان از تجهیزاتی همچون خطوط انتقال و یا تانکر استفاده کرد. محصولاتی که طی این فرایند تولید می شوند به روش های مختلفی به بازار داخلی و یا خارجی عرضه می شوند.
صنایعی که این مخازن پالایشگاهی برای ذخیرهسازی در آنها یافت می شوند، شامل تولید و تصفیه نفت، تولیدات پتروشیمی و مواد شیمیایی و سایر صنایع مصرف کننده یا تولید کننده مایعات و بخارات هستند.
هدف از نگهداری این تولیدات در مخازن ذخیره پالایشگاهی علل متعددی همچون مهیا کردن امکان انتقال و یا بارگیری در کوتاه ترین زمان ممکن، همسان کردن کیفیت محصولات و اندازه گیری حجم محصولات برای فروش اشاره کرد.
انواع مخازن پالایشگاهی نفت و گاز صنعتی :
مخازن گاز صنعتی و طبیعی در شکلها و اندازههای مختلفی تولید میشوند. آنها از مخازن کوچک 25 گالن تا واحدهای زیرزمینی بزرگ که میلیونها گالن گاز و سوخت را در خود جای میدهند، متفاوت هستند. قبل از شروع برای جستجوی تجهیزات مورد نیاز خود ، عوامل زیر را در نظر داشته باشید :
- کاربرد مخزن
- ظرفیت مخزن
- بودجه و قیمت مخزن
انواع مخزن پالایشگاهی: (0 تا 100 انواع مخزن پالایشگاهی)
مخزن استوانه ای :
چهار نوع مخزن به شکل استوانه ای با محور مرکزی عمود بر زمین وجود دارد که چنین تانک هایی تقریباً همیشه در بالای سطح زمین به کار می روند. تنه های افقی را می توان هم در زیر و هم در بالای سطح زمین به کار برد. مخازن تحت فشار در بالای زمین قرار دارند و معمولاً به شکل کروی هستند تا حداکثر استحکام را برای تحمل فشارهای داخلی بالا فراهم کنند. مخازن متغیر فضای بخار می توانند کروی یا استوانه ای باشند.
حوضچه ای که از آجر یا بتن ساخته شده است معمولاً در اطراف مخازن با پوششی غیرقابل نفوذ به مواد ذخیره شده ساخته می شود تا از ریزش هایی که می تواند باعث آتش سوزی، آسیب اموال یا آلودگی محیطی شود، جلوگیری کند. ظرفیت حوضچه باید حداقل برابر با بزرگترین مخزن به اضافه ده درصد مجموع ظرفیت های دیگر باشد.
مخازن پالایشگاهی افقی :
این مخازن از فولاد و پلی استر تقویت شده با فایبر گلاس ساخته شده اند . مخازن افقی با در نظر گرفتن طول بیش از 5 برابر قطر ساخته می شوند که این کار به حفظ ثبات ساختاری کمک می کند . همچنین این مخزن مجهز به دریچه های خلا فشار است .
مخازن پالایشگاهی با سقف شناور خارجی :
مخازن دارای سقف شناور خارجی از یک پوسته استوانهای شکل و یک سقف تشکیل شدهاند که روی سطح مایع درون مخزن شناور است و همزمان با تغییرات موجود در مایع، ارتفاع سقف نیز تغییر کرده و بالا یا پایین می رود. هدف از طراحی سقف های شناور خارجی این است که بتوان تا حد ممکن از تلفات تبخیری مایع ذخیره شده در مخزن کاست و از ایجاد بخارات روی سطح مایع جلوگیری کرد.
ویژگیهای مهم مخازن پالایشگاهی:
- نگهداری و تعمیرات منظم: مخازن پالایشگاهی نیاز به نگهداری و تعمیرات منظم دارند تا عمر مفید آنها افزایش یابد و از احتمال خرابیها و حوادث جلوگیری شود.
- جلوگیری از نشت سیالات: مخازن باید با دقت طراحی و تعمیر شوند تا از نشت سیالات جلوگیری شود. همچنین، مانیتورینگ مداوم و تستهای فشار مخازن اهمیت دارد.
- کنترل آلایندهها: برای حفظ کیفیت مواد نفتی و گازی درون مخازن، سیستمهای کنترل آلایندهها بسیار مهم هستند. این اقدامات به تأمین استانداردهای محیط زیستی کمک میکند.
- مقاومت در برابر فشار و دما: مخازن پالایشگاهی باید مقاومت کافی در برابر فشار و دماهای مختلف را داشته باشند. این ویژگی حیاتی برای جلوگیری از حوادث و شکستها در پروسههای پالایشگاهی است.
در مقاله 0 تا 100 انواع مخزن پالایشگاهی (معرفی، انواع و ویژگی ها) در مورد مخازن پالایشگاهی صحبت کردیم. همچنین مهم ترین ویژگی ها و انواع این مخازن را مورد بحث و بررسی قرار دادیم. لطفا نظرات خود را برای ما ارسال کنید.
همچنین برای مشاهده سایر مقالات وب سایت به این بخش مراجعه کنید.